Home Singles AHRÁYEPH – Bloodletting

AHRÁYEPH – Bloodletting

by Nel Mertens

Zedenverzachtende muziek is broodnodig tegenwoordig. Daarom mogen we vanaf nu tot in mei (voorlopig?) van Ahráyeph op iedere Bandcamp Friday (de eerste vrijdag van elke maand) een nieuw nummer verwachten. Intussen werkt hij volop verder aan zijn volgende album, dat hij vult met zijn prog-gothsound.

Voor die vrijdagse releases neemt hij alvast een goede start met de nieuwe Ahráyeph-track Bloodletting. Tekstueel vond hij inspiratie door een reeks neusbloedingen direct na de opnames van de instrumentale delen van dit nummer. “Maar het hele aderlatingthema krijgt een meer metaforische betekenis voor hoe het leven als geheel kan worden gezien als zichzelf uitputtend, van de geboorte tot de dood. En bloed is tenslotte de brandstofbron die elk levend wezen in stand houdt en dus een geweldige analogie voor veel aspecten van het leven. We beginnen te bloeden vanaf de dag dat we worden geboren, rechtstreeks naar het graf. Als een langzame doodskruip, terwijl we leeglopen.”

We horen bij aanvang hoekig warse bastonen, waarvoor Raf toegeeft dat hij zich liet inspireren door de beltoon van het mobieltje van Veronica Mars in de aflevering Rat Saw God. Wel: dat werkt alvast prima! Verwarrend warme snaren met daarbovenop erg afwisselende ritmes, terwijl de synths en gitaren wervelend klinken rond het hart en de ziel van het project, zijn bezieler Raf, die zijn stem bezwerend laat heersen in de track. Dreigend diep, ruw verstoord of geheimzinnig fluisterend. “In dreams I bleed… And awake I bleed”, horen we. Don’t we all?

Bloodletting is digitaal verschenen.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More