Home Singles CASPAR AUWERKERKEN – I Tried (V2 Records)

CASPAR AUWERKERKEN – I Tried (V2 Records)

by Bart Verlent

Al jaren timmert de Hasseltse singer-songwriter Caspar Auwerkerken gedreven aan zijn muzikale carrière. Vorig jaar versierde hij een platencontract bij V2 Records en op 25 augustus verschijnt zijn debuutep Abloom. Voor die ep werkte dit 23-jarig talent samen met Orson Wouters (Sleeper’s Reign, Transistorcake, Ailli,…) die instond voor de productie.

I Tried is nog een voorsmaakje van de ep. Caspar voelt naar eigen zeggen een sterke neiging om vast te houden aan het verleden, om te koesteren wat weg is. Hij schreef het nummer dan ook na een beëindigde relatie. Tijdens het schrijven realiseerde hij zich echter dat het nummer veel breder ging en over zijn hele wezen gaat. Het lied omarmt nostalgie en viert de kwetsbaarheid van het geheugen terwijl het je toestaat om te dromen.

I Tried is een vrij dromerig nummer dat heel rustig openbloeit. Auwerkerken tokkelt op zijn akoestische gitaar en met zijn zachte, breekbare stem zet hij een mooie vibe neer. Celloklanken vullen het geheel subtiel aan en de soundscapes geven het nummer een Tamino sfeertje.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More