Home Singles MELANIE DE BIASIO – Now Is Narrow/We Never Kneel To Pray (PIAS)

MELANIE DE BIASIO – Now Is Narrow/We Never Kneel To Pray (PIAS)

by Bart Verlent

Het is alweer van 2017 geleden dat Melanie De Biasio haar prachtige derde langspeler Lilies uitbracht. Het album werd destijds overal lovend onthaald en een lange tournee volgde in binnen- en buitenland. Na die zware tournee werd het stil rond De Biasio, heel stil. Zes jaar later is er eindelijk nieuws over de talentrijke singer-songwriter uit Charleroi. Op 23 oktober verschijnt haar nieuwe plaat Il Viaggio, op dubbele vinyl en twee cd’s. Op de ene plaat staan negen nieuwe composities, op de andere staan er slecht twee.

© Melanie De Biasio

Melanie lost ineens twee voorproefjes van de dubbelaar. We Never Kneel To Pray, een prachtige warme akoestische parel in de lijn van haar vorige plaat. Now Is Narrow heeft een meer elektronische geluid. Op beide songs staan de piano en haar magische stem centraal.

We Never Kneel To Pray is gebouwd rond een monotone piano riedel die naarmate het nummer vordert, wordt aangevuld met warme pianoklanken. Di Biasio declameert het grootste deel van het nummer de tekst in plaats van dat ze zingt en dat past perfect bij dit dromerige pareltje. Ook Now Is Narrow is gebouwd rond een monotone pianopartij deze keer aangevuld met zweverige soundscapes en af en toe een streepje overstuurde gitaar. Het nummer klinkt erg intens en komt dan ook stevig binnen.

Melanie De Biasio vond zichzelf op de nieuwe plaat opnieuw uit. Ze nam er de tijd voor maar als dat zo’n geweldige nummers oplevert, dan mogen we niet klagen.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More