Home Belgisch CARTHAGE – Don’t Make Me

CARTHAGE – Don’t Make Me

by Felix Sandon

De epische intro van Don’t Make Me, de nieuwe single van Carthage, voorspelt een groots nummer dat in een finale climax helemaal tot ontploffing komt. Dat gebeurt niet, maar laat dat je enthousiasme niet bederven: wat we in de plaats krijgen, is eigenlijk nog beter.

Don’t Make Me is een bloem die langzaam maar zeker openbloeit, wat perfect past bij de tekst waarin Sophie Herbots het verhaal vertelt van iemand die na een reeks stukgelopen relaties een nieuwe liefde vindt waar die honderd procent voor wil gaan. Die weemoed hoor je duidelijk in haar stem wanneer ze zingt “I’m begging you: don’t make me go.”

Voor Carthage, die we leerden kennen met Wake Up en een ontroerende sessie op Radio Scorpio, is Don’t Make Me op twee manieren speciaal. Voor het eerst stond gitarist en zanger Thijs De Smedt volledig in voor de mix, waar bij hun vorige nummers Simon Nuytten nog aan zijn zij stond. Tegelijk is dit de eerste single van Carthages ep Four, die geheel toevallig vier nummers zal tellen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More