Home Singles CANDLE BAGS – WildWalder

CANDLE BAGS – WildWalder

by Nel Mertens

Candle Bags kondigt hun langverwachte debuutplaat aan! En dat met hun nieuwe single WildWalder.
Op no-nonsens-wijze doet de Limburgse band vooral zijn eigen ding: rock met een vuil én wild kantje. Met elementen uit de stonerrock, bluesrock, new wave en steeds flink voorzien van een eigenzinnige powerpoppy portie ‘joy of life’.

Wat de pittige frontlady Inge Henrotay ooit samen met Dirk Henrotay startte als Candle Bags, zet ze nu al een hele tijd voort met Seppe Dausi en Robson Mangelschots. Het trio liet al meerdere vurige singles op ons los en daar haakt de nieuwe WildWalder zeker aan vast.

Edgy gitaarwerk opent de track, waarna Inges woorden meteen pittig en klaar klinken. Hoekige klanken in stem en geroffel van de drums leiden, telkens oplopend, tot het energieke refrein, dat iedere keer weer even losbarst. Voor de clip trok Candle Bags naar het bosje ‘Waltwilder’ in Bilzen en met de tekst drukken ze ons op het hart dat er overal schoonheid te vinden is. Ook in een drukke, razende wereld, ook in tijden waarin veel stilvalt. “Every corner holds a gift, when you seek, you will find.” Een boodschap van hoop. “I know you’re not blind.”

De release van het debuutalbum van Candle Bags is voorzien rond eind 2021, begin 2022. En dat album kan je winnen, want de band deed via zijn Facebookpagina een oproep om een foto te posten over iets wat verwondering uitlokt. Het lot kiest daar drie winnaars uit.

(Her)lees hier het interview met Candle Bags, maar typ de bandnaam ook gerust in de zoekbalk in op onze website. Er valt daar nog heel wat meer te ontdekken over dit getalenteerde drietal.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More