Home Belgisch CANDLE BAGS.

CANDLE BAGS.

by Nel Mertens

CandleBags-frontvrouw Inge Henrotay hulde zich met Robson en Seppe in een nieuwe bezetting en laat hun nieuwe sound ondertussen gretig op ons los. En daar deden wij graag een babbel over met dit verse, doch met heel wat ervaring beladen trio!

Foto (c) Seppe Dausi

Jullie hebben in deze bezetting nog maar eind december de eerste keer een live-show gespeeld, voor De Warmste Week, maar er volgden al snel een hele reeks optredens. Hoe voelde het om de eerste keer samen op het podium te staan?
De eerste keer is altijd een beetje onwennig, je moet elkaar nog leren kennen, op elkaar leren vertrouwen en steunen. Dat komt met de tijd… maar het was wel meteen raak! Er was chemie op het podium. Een goede ontmaagding. We merkten meteen dat het werkte en dat er nog veel meer inzat.

Ondertussen zijn jullie ook geselecteerd voor de halve finale van Concours Hestival. Hoe belangrijk is zoiets voor jullie?
Erkend worden voor iets wat je graag doet is altijd fijn! Aan wedstrijden meedoen geeft ons een kans om te laten zien dat we met deze nieuwe bezetting nóg meer potentieel hebben.

Foto (c) Seppe Dausi

Inge, hoe en wanneer heb je Seppe en Robson gevonden? Heb je ‘audities’ georganiseerd of heeft een ander lot jullie samen gebracht?
Inge: Eerst heb ik uit wanhoop met Jan en alleman zitten speeddaten. Met iedereen die ik tegenkwam heb ik liggen jammen, wat nergens toe leidde. Toen zei mijn vriend dat zijn collega Seppe gitaar speelde. Mijn eerste ingeving zei me om daar niet op in te gaan. Dan wordt alles één pot nat. Ik wil zo’n dingen liefst gescheiden houden. “What happens in the band, stays in the band” en dat zou moeilijk worden als die pateekes elke dag bij elkaar zitten. Maar uiteindelijk hebben we in augustus toch maar eens samengezeten en hupsakee: dat ging lekker!

Robson heeft vroeger ooit zitten ‘foefelen’ met een vriendin van mij. Toen al kreeg ik te horen dat hij veel fingerspritzengefuhl heeft. En hij is ook crazy in zijn hoofd, wat zich uit in zijn fantastisch spel. Oh ja, en hij heeft de strakste beats die ik in mijn leven ooit gehoord heb. Daarbij kwam dan nog eens dat die mannen elkaar al kenden en al vaker met elkaar gespeeld hadden. In september hadden we onze eerste gezamenlijke repetitie en de vibe zat goed. Kort samengevat: “ander, heter en beter.”

Elektrorock of powerpop. Hoe omschrijven jullie je muziek zelf graag ?
Geen van beide eigenlijk. We hebben onze eigen sound door de jaren opgebouwd. Een beetje new wave/stoner/bluesyvibes/noodlesounds/bananabeats/… Maar we worden wel vaak vergeleken met The White Stripes, The Kills, Yeah Yeah Yeahs, PJ Harvey, …
Kom maar eens luisteren (Café Café, Hasselt op 20/02 of Concours Hestival, Heist-op-den-Berg op 07/03)!

Foto (c) Seppe Dausi

Jullie klinken samen ongelofelijk sterk. CandleBags kreeg volgens ons een klank die nog zelfzekerder en pittiger klinkt dan voorheen. Hoe ervaren / beschrijven jullie de evolutie van jullie geluid?
Doordat we van twee naar drie leden zijn geëvolueerd, kunnen we qua sound meer kanten uit. We draaien elke repetitie alle knoppen bij tot we in de juiste sfeer zitten en we experimenteren ook af en toe. Alles is strakker, vettiger en grootser dan ooit, zonder in te boeten op gevoel en dynamiek. Wout ‘the genius of the sound’ Rutten heeft hier ook zijn zware rots aan bijgedragen.

Jullie geven sound engineer Wout ook de erkenning die sound engineers verdienen. Zijn jullie een drietal of een viertal? Welke plaats krijgt hij in de band?
Op de repetities en in de werkgroep is hij gewoonlijk niet aanwezig, maar bij live optredens kunnen we echt niet zonder hem. Voor sfeer en gezelligheid krijgt hij een 9,5 op 10. Dat laatste half punt mist hij met het tourbusje te begaaien, maar daar kunnen we nog wel mee leven (lacht).

Foto (c) Seppe Dausi

Nana Banana… We zien hem op foto’s en in de videoclip van de nieuwe single opduiken. Vanwaar die banaan in de hoofdrol ?
Geel is een mooie kleur. Geel past bij blauw en roos. En bananen zijn lekker.

Wat is jullie muzikale natte droom?
Kunnen leven van muziek. En een nieuwe drumstok voor Robson om op zijn kin te zetten.

Foto (c) Seppe Dausi

Met welke muzikant zou je graag eens enkele uren vastzitten in de lift?
Robson: Die madammen van Warpaint of Johnny Thunders met een beetje stuff.
Inge: The Kills.
Seppe: Met Inge en Robson en alleen maar naar boven.

Oh ja, we lichten alvast een tipje van de sluier: we zijn een nummer aan het afwerken bij Deep Mine Studio dus hou ons in de gaten! Deze zal weldra gelost worden. We hebben voor dit nieuwe nummer samengewerkt met een fantastische gastmuzikant.

Wij kijken er alvast naar uit! Bedankt voor dit fijne interview Inge, Seppe en Robson!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More