Home Singles HALEHAN – Atlantis (Eigen Beheer)

HALEHAN – Atlantis (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Alexandre Lambrecht is een Brusselse singer-songwriter die vroeger de frontman was van Throw Television en Mannequins On 7th Street. In 2017 begon hij zijn solocarrière onder de naam Halehan met de debuutep Temple Of Maia. Vorig jaar verscheen zijn tweede ep Selfless Dream. Omdat de platenmaatschappij hem vroeg om zich tot één genre te beperken, en hij een eerder eclectische schrijfstijl heeft, besloot Lambrecht om vanaf dit jaar zijn muziek onder eigen beheer uit te brengen.

© Halehan

Volgend jaar wil hij zijn debuutalbum Atlantis uitbrengen waarvan het titelnummer nu al het licht ziet. Op deze song werkt Halehan samen met zangeres Lea Rue (ook te horen op de Lost Frequensies hit Are You With Me), jazz gitarist Guillaume Vierset (Harvest Group, Guillaume Vierste trio) en producer Tim de Fontaine (BVRT, Mannequins On 7th Street).

Atlantis is een dialoog tussen twee geliefde die stilaan van mekaar wegdrijven. Onuitgesproken verlangens en gevoelens stapelen zich als een ijsberg op. Een groot deel er ervan komen (onbewust) onder water kom te liggen. Als we wat verder uitzoomen dan is het thema geïnspireerd door Plato’s mythe van Atlantis. Het verhaal heeft volgens Halehan wel wat met vandaag te maken: onze voortdurende drive naar vooruitgang, zou gelijkaardige gevolgen kunnen hebben voor ons klimaat.

Het nummer is gebouwd rond de sfeervolle gitaarklanken van Vierset waar Lambrecht zijn breekbare stem op legde. Emma Lauwers (Lea Rue) vult de song nog mooi aan met haar kristalheldere timbre. Naar het einde toe komt er nog wat sombere soundscapes en percussie bij.

De song heeft wel iets van een Bon Iver-compositie. De ingetogenheid en de beperkte arrangementen zorgen voor een gelijkaardige sfeer. Het is alvast een mooi pareltje om het aankomend album mee te promoten.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More