Home Belgisch CANDLE.BAGS – No Monkeys (Eigen Beheer).

CANDLE.BAGS – No Monkeys (Eigen Beheer).

by Nel Mertens

Een formateur had deze dame niet nodig: zangeres Inge Henrotay (vocals, dwarsfluit en cymbalen) vond in Robbe (drums, bas, synths en backing vocals) en Seppe (gitaar en backing vocals) haar nieuwe muzikale partners om Candle.Bags te laten verrijzen in een trio. Hun no-nonsense indierock met invloeden van stoner, blues en new wave en soms ook Oosterse geluiden, durft wel eens te ontvlammen. En dat krijgen we ook te horen in hun nieuwste release.

Als het van Candle.Bags komt, laten we deze aap alvast graag op onze schouder zetten. Met No Monkeys brengen ze hun eerste single als verse drietal. Een nummer waar Murphy’s gedachte de tekst controleerde, want het gaat over alles wat mis kan lopen in het leven: het ontbreken van controle, het gebrek aan geld, de klimaatopwarming, de genderoorlogen, de kunstsubsidies… Miserie, maar vooral hoe je er mee om gaat.

Hoe zij muzikaal vorm geven aan miserie? Op hun eigenwijze energieke manier van omgaan met de dingen. Een tikkend ritme en ritmisch snaarwerk openen uitdagend en al gauw krijgen we de grungy sound te horen die ons mee neemt op een wilde rit langs scheurende gitaren en zanglijnen vol pittige attitude. No Monkeys maakt meteen duidelijk dat de Candle. Bags-outfit ook deze bezetting perfect past. Een maatpak met kreuken en scheuren. Een elegant gedragen homesuit waarop je mag ‘smossen’. Eentje dat wij graag aan trekken!

Komende optredens:
03/01 Gent, Kinky Star
27/01 Brussel, Chaff

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More