Home Concerttip Turpentine Valley (BE) en Sagor Som Leder Mot Slutet (SW) samen op mini-tour

Turpentine Valley (BE) en Sagor Som Leder Mot Slutet (SW) samen op mini-tour

by Nel Mertens

De Belgische postmetalband Turpentine Valley start eind maart aan een mini-tour en dat doen ze samen met hun Zweedse genregenoten van Sagor Som Leder Mot Slutet. Geen voorprogrammatie, maar twee volwaardige co-headliners, die samen doorheen België, Frankrijk en Duitsland trekken.

Geen woorden, enkel een muur van geluid met loeiharde drums, gelaagde gitaren en een grollende bas. Dat is wat je van de postmetalsound van Turpentine Valley mag verwachten. Tot alle puurheid herleid, vertellen ze ook een verhaal met hun muziek. En dat is log, intens, hard en meedogenloos.

De bandleden spelen al ruim een half leven samen, toch is het nog een jonge band, opgericht in 2016. Hun debuutplaat ETCH verscheen in 2019 (Dunk!Records) en daar kon je Vergeten, Trauma en Abrupt van horen in de soundtrack van het Netflix-gerechtsdrama De Twaalf

Hun tweede Alder, volgde in 2022, waarbij ze nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale postmetalgenre opzochten, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten.

De Zweedse instrumentale postrock- en postmetalband Sagor Som Leder Mot Slutet mengt donkere en zwaardere thema’s met zachtheid en kwetsbaarheid. Hun titelloze debuutalbum verscheen in 2016.

Het studioalbum π, dat er op volgde, gaat over het bereiken van de verre uiteinden en diepten van de wereld met inspiratie uit de zee en in samenwerking met even spookachtige als prachtige violen uitgevoerd door Malmö Opera consert maestro Wojtek Mileros.

In 2019 ging de Zweedse speelfilm Iris in première op internationale filmfestivals en won als beste verhalende kortfilm, waarvoor Sagor Som Leder Mot Slutet de originele speelfilmsoundtrack componeerde. 2022 bracht het nieuwe album III, met meer synth soundscapes als handelsmerk, die weids, maar tevens fragiel blijven klinken.

Beide bands deelden al het podium van Dunk!Festival 2022 in Gent (België) en traden vorig jaar ook al samen op in Kopenhagen en Aalborg (Denemarken).

Ze breien daar een vervolg aan met 4 co-headline shows:

29/03 – Dunk!HQ, Zottegem, België
30/03 – La Colline, Nancy, Frankrijk
31/03 – Kultkaff, Siegen, Duitsland
01/04 – Sonic, Erding, Duitsland

Daarnaast kan je Turpentine Valley ook samen met Astodan aan het werk zien op 8 april in de Oefenbunker in Landgraaf (NL).

Turpentine Valley: Facebook / Bandcamp
Sagor Som Leder Mot Slutet: Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More