Home Belgisch BY AUGUST – Gloaming (Eigen Beheer).

BY AUGUST – Gloaming (Eigen Beheer).

by Roel Vandierendonck

By August, een elektronica duo uit Geluwe/Grimbergen dropte dit weekend hun tweede single Gloaming. Naar eigen zeggen is het een elektronicanummer gebaseerd op analoge synths en hybride drums. Dat zijn vrij vage termen om eigenlijk gewoon te zeggen: het is elektronische muziek met een herhalend deuntje in dat zich gezet heeft op een bas-beat waar je hoofd standaard van begint op en neer te gaan.

Deze nieuwe single is er eentje die je zou beluisteren in je auto midden in de nacht in de gietende regen onderweg naar huis, en plots ben je 160 km/u aan het rijden maar alles rondom je gaat wel in slow motion. Je kent het wel, van die iets stevigere ik-vergeet-even-de-wereld-en-verzink-in-gedachten muziek.

We zijn niet helemaal wild van het vrij repetitief karakter van de song, maar het duo heeft hiermee toch wel een catchy plaat gemaakt! Misschien had een stukje vocals ergens in het nummer het net dat tikkeltje extra originaliteit kunnen geven. Misschien ook niet.

Hoe dan ook, deze is er eentje voor in onze ‘drive-at-night’ playlist.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More