Home Belgisch BUURMAN – In het oog van de orkaan (N.E.W.S. Records)

BUURMAN – In het oog van de orkaan (N.E.W.S. Records)

by Geert Mertens

Seingever en motard Alain uit Tongeren stuurde koploper Brent Van Moer in 2021, op 300 meter van de finish, per ongeluk de verkeerde kant op tijdens de Ronde van Limburg. Zijn wielerhart brak. Voor het podcastproject Vuurman van Geert Verdickt (Buurman) kroop Alain voor de eerste keer opnieuw terug op zijn motor en vertelde honderduit over het avontuur.

Kom en zet u bij… Vanaf de eerste noot wordt de luisteraar mee in het verhaal gezogen. Het is een kunst om de luisteraar meteen te beklijven en daar slaagt Verdickt in. 

Het nummer lijkt wel aan het kampvuur geschreven op akoestische gitaar met het knisperende hout op de achtergrond en dat is het ook. Het immer heter wordend vuur wordt auditief vertolkt door synths/een joelende gitaar tot het vuur op temperatuur is en de drum het zachtjes overneemt. Om dan, als outro, stilletjes uit te doven. Knap nummer. Er zit wat van het solowerk van Frank Vander Linden in de nummers van Geert Verdickt en zelfs wat Ritme Van De Regen van Rob de Nijs.

Op 25 mei viert Buurman de release van de nieuwe plaat met volledige band en blazers in de Ancienne Belgique. Voor het project Vuurman ontving Geert Verdickt tien personen. Hun verhalen goot hij in evenveel nummers.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More