Home ReviewsAlbum Reviews LY FOULIDIS – Picture Yourself a Blue Light OST (Anterior Insula)

LY FOULIDIS – Picture Yourself a Blue Light OST (Anterior Insula)

by Patsker Omaer Beguin

Achter Ly Foulidis schuilt Denis Wouters, een slaapkamerartiest gevestigd in Brussel met een voorliefde voor avontuurlijke, elektronische muziek. We kregen de Ly Foulidis vibe te pakken met Hoekhuis, een pikante elektronische release op gelimiteerde cassette uit 2019.

Picture Yourself a Blue Light is een korte soundtrack van een documentaire van Thomas Foster die via deze weg alternatieve vormen van therapie in het licht wil zetten. Foster wil de buitenwereld laten zien dat deze vorm van therapie mensen helpt om zich te ontwikkelen en verder te komen in het leven.

De bijhorende soundtrack van Ly Foulidis kan gerust als een aparte vorm van geluidstherapie gecatalogeerd worden. We krijgen vier tintelende elektronische composities waar ook akoestische klanken (gitaar en viool) in rond dwarrelen. Zowel de film als de muziek werden in die absurde eerste lockdown in elkaar geknutseld. De muziek bevat zowel speelse, angstige als ingetogen fragmenten waarbij het verlangen naar duidelijkheid en verlossing uit die periode waarneembaar zijn.

Ly Foulidis levert hier een boeiend soundtrackje af met zowel rustgevende als spannende psychedelische pulsen. Picture Yourself a Blue Light blijft zonder de beelden van de documentaire ook een solide mix van gevarieerde elektronische muziek.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More