Home Belgisch MAYORGA – Weekend Lover

MAYORGA – Weekend Lover

by Felix Sandon

Liefde laat zich niet binden door plaats en tijd. Helena Mayorga Paredes woont niet vlakbij haar geliefde, dus zien ze elkaar enkel in het weekend. In haar eerste single bezingt ze het weerzien alsof ze nooit van elkaar zijn gescheiden en de euforie van eindelijk hele dagen samen door te brengen.

Weekend Lover is zo een warme ode aan liefde die alle afstanden overwint. Toch sluimert er een zekere weemoed door, want elke keer valt het afscheid weer zwaar en stelt Helena zich de vraag hoelang ze dit voortdurende gemis zullen volhouden. Je hoort die melancholie in haar stem wanneer ze zingt “Tomorrow you’re gone, we used up all our days.” En ligt het aan ons, of klinkt de daaropvolgende “Sunday I will hold you longer” plots als de hoop dat “Someday I will hold you longer”?

Helena stond de afgelopen jaren op alle podia als gitariste aan de zijde van Aarde aan Daan, Pavlove, Manngold en Noémie Wolfs. Dit nummer is haar startschot als bezielster van haar eigen band Mayorga. Wij hopen dat ze tussen de afspraakjes met haar Weekend Lover nog genoeg tijd vindt voor muziek, want van deze warme weemoed willen we alleen maar meer horen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More