Home Singles BUTSENZELLER / ZOOL. – 99999999999999 Blankets / Black Sheets (Consouling Sounds/Cluster-Park)

BUTSENZELLER / ZOOL. – 99999999999999 Blankets / Black Sheets (Consouling Sounds/Cluster-Park)

by Bart Verlent

Op 14 oktober verschijnt het splitalbum Humanity/Empathy van Bootsie Butsenzeller (Scoundrels,The Wild Century…) en ZOOL. (Aroma Di Amore, Kolk…). Op het album staan vijf instrumentale nummers per artiest plus één remix die ze maakten van een nummer van de ander.

Beiden kozen één nummer waar ze een clip bij maakten als teaser voor de komende release.

© Butsenzeller & ZOOL.

Butsenzeller deed dat voor 9999999999 Blankets. Logisch dat een drummer kiest voor een heel ritmisch nummer…

9999999999 Blanket is gebouwd op een groovy en erg meeslepende drum. Naarmate het vordert wordt het nummer subtiel ingekleurd met verschillende soundscapes. De gedreven beat vormt de basis maar wat daarrond allemaal gebeurt in de bijna zes minuten durende track, houdt de spanning erin. Je blijft geboeid luisteren tot het einde. Wat een geweldige nummer!

ZOOL. maakte een clip bij het mysterieuze Black Sheets. Een nummer dat baadt in een donkere sfeer. De drums klinken eerder ingetogen, terwijl de donkere synthgeluiden en het warme gitaarspel een prominente rol krijgen.

Deze track zou perfect passen bij een donkere roadmovie van David Lynch, maar je kan er ook gewoon bij wegdromen.

Beide topartiesten hebben zo hun eigen aanpak en stijl en zijn verbonden door het avontuurlijke en niet evidente muzikale pad dat ze bewandelen. Het resultaat klinkt altijd erg boeiend.

Deze twee knappe songs maken ons erg benieuwd naar het album en naar het releaseconcert op 22 oktober in Djingel Djangel in Antwerpen. Bert Lezy, die de albumcover maakte, zal tijdens het concert een live action drawing performance brengen.

Tickets voor het concert vind je op deze link.

ZOOL: BANDCAMP – FACEBOOK – WEBSITE

BUTSENZELLER: BANDCAMP – FACEBOOK – WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More