Home Singles BUTSENZELLER – Stool Foxy

BUTSENZELLER – Stool Foxy

by Bart Verlent

Geert Budts, alias Butsenzeller, alias Bootsie, is een bezige bij die de afgelopen jaren platen uitbracht met de punks van Scoundrels en Ford’s Fuzz Inferno, met de psychedelische rockers van The Wild Century. Hij werkte ook samen met Gerry Vergult (alias Zool.) aan de filmische mijmerplaat Humanity/Empathy. Hoog tijd om nog eens een soloplaat uit te bengen.

Op 14 juni verschijnt het conceptalbum Everything But Instruments waarop Bootsie muziek maakt met huis, tuin, keuken en kantoor benodigdheden, het menselijke lichaam en zijn stem. Al die geluiden worden al dan niet digitaal vervormd met de computer. Aangezien de man in eerste plaats een drummer/percussionist is, mept hij op deze plaat op alles waar een goede boeiende klank uit komt.

© Erik Janssens

Dat is ook te horen op de eerste teaser Stool Foxy, waarin Butsenzeller speelt op de barkrukken van zijn buurtstamkroeg Foxy (over een goede titel hoefde hij dus niet lang na te denken). Het is een super aanstekelijke, groovy track met een zalige Afrobeat die Bootsie ook nog lekker cool inkleurt met zijn stem en heerlijke oneliners als “Ze klinken beter dan ze zitten”.

Stool Foxy is de perfecte zomerplaat die iedereen op de dansvloer krijgt. Hopelijk staan er op het te verschijnen album nog zo’n lekkere tracks. Deze langspeler zal enkel digitaal verkrijgbaar zijn via Bandcamp en dit gratis of tegen een vrije bijdrage.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More