Home ReviewsAlbum Reviews PAULETTE VERLEE – Live @ Piano Day

PAULETTE VERLEE – Live @ Piano Day

by Hans Lenvain

Paulette Verlée is een bezige bij. Dat kan je onder andere hier lezen.
Terwijl ze bezig is aan de muziek voor een vette internationale serie (Patience), maakt ze ook nog andere muziek. En neemt ze een live ep op. En nu komt ze nog met andere muziek via een ander, Canadees, label.

©Artwork by Paulette Verlée

Wij willen het nu hebben over die live ep Live @ Piano Day. Pianodag viel dit jaar op 28 maart. Deze dag valt steeds op de 88ste dag van het jaar, exact hoeveel toetsen een piano heeft.

Deze dag werd in het leven geroepen door componist Nils Frahm en wordt nu over de hele wereld gevierd. Sinds 2015 worden er overal ter wereld pianoconcerten georganiseerd ter ere van pianodag en er worden zelfs radioprogramma’s rond gemaakt maar ook podcasts en afspeellijsten.

Dit jaar was Paulette Verlée te gast in CC Het Bowlerk te Vilvoorde voor pianodag. Ze speelde er live nummers uit haar albums Les Barricades Mystérieuses en Reworks. Hieruit ontstond dan deze live ep met 5 tracks.
De nummers op deze ep zijn February, For December, Soeur Monique, Goud (Bazart rework) en Taxi (Angèle rework).
Een mooie variatie dus in haar werk.

Als single uit deze ep werd recent For December naar voren geschoven.

©Hans Lenvain

Zag je Paulette Verlée nog nooit live? Dan is deze ep een echt hebbeding. Zag je haar wel al aan het werk? Ook dan heb je er alle baat bij. Deze ep brengt je zo terug naar die gezellige concertzaal alwaar Paulette en Maaike Organe (cello) je meenamen in hun zijdezachte muziek.

Facebook / Instagram 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More