Home Singles BUTSENZELLER – Fiets Is Gepikt RFX (Eigen Beheer)

BUTSENZELLER – Fiets Is Gepikt RFX (Eigen Beheer)

by Jos Buersens

Een oersterke magneet, een weinig aan geduld en heel wat mankracht. Meer heb je niet nodig om heel wat gestolen fietsen te redden van een roestige, langzame dood in de vele kanalen en waterlopen die ons land rijk is.

Helaas is de groep mensen die zich om het lot van onze trouwe, ietwat maritieme, tweewielers bekommerd niet al te groot. Ook Butsenzeller zal je overigens niet al te vaak, met een magneet en touw ter hand, aan het lokale kanaal zien staan teneinde je stalen ros van de, fictieve, verdrinkingsdood te redden.

Gelukkig voor ons heeft de Antwerpenaar wel een andere oplossing voor het, vaak acute, verplaatsingsprobleem. Met Fiets Is Gepikt RFX brengt Butsenzeller een geheel eigen interpretatie van Fiets Is Gepikt van de band Groendienst. Waardoor je zelfs zonder fiets alsnog, met de nodige beats ter ore, al dansend de verplaatsing huiswaarts maakt.

Met deze refix weet Butsenzeller de initiële drive van het nummer te behouden die wat alludeert naar drum-‘n-bass, iets dat we absoluut toejuichen. De muzikant laat echter zien dat door subtiele nuances toe te voegen hij de track wel degelijk naar een hoger niveau weet te tillen. Fingerspitzengefühl pleegt men dat wel eens te noemen. Als we dan al iets moeten kiezen, is het vooral de toevoeging van bas- annex cellogeluiden die voor ons echt een extra dimensie geven aan deze track van Groendienst. Maar uiteraard is de refix nog zoveel meer dan dat.

Met Fiets Is Gepikt RFX zien we een mooi staaltje Butsenzeller waarin hij zijn eigen stijl wederom op een bijzonder organische manier weet te versmelten met het werk van anderen.

Hieronder hebben we je alvast van de nodige links zodat je Butsenzeller op de voet kan volgen; je van een aanschaf of twee kan verzekeren alsook je dorst aan refixes kan stillen.

BUTSENZELLER: FACEBOOK SOUNDCLOUD MIXCLOUD BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More