Home Belgisch BURNING KROSS – Demo 2024 (I Could’ve Been A Killer Tapes)

BURNING KROSS – Demo 2024 (I Could’ve Been A Killer Tapes)

by Patrick Bruneel

In afwachting van een nieuwe plaat, koos het kwartet Burning Kross ervoor om al een demo uit te brengen waarop drie nummers prijken die later in volledig afgewerkte versie op dat stuk vinyl zullen prijken.

Het blijft een leuke manier om fans en andere geïnteresseerden op de hoogte te houden van waar een band mee bezig is. Waar de one-sided Burning Kross-lp ons net niet volledig van de kaart wist te blazen, zijn we er, na het beluisteren van de drie nummers op deze cassette, quasi zeker van dat het deze keer wel volledig prijs zal zijn.

Het overstuurde geluid is een beetje weg ten faveure van snelheid en razernij. Iedereen een geweten schoppen, hardcorepunkgewijs een poging doen om mensen te laten nadenken.

My War, met dezelfde titel dus als het tijdschrift dat bassist Kristof Mondy een tijdje heel frequent uitbracht, is zoals te verwachten snel, hard en meedogenloos. Dat kan net zo goed getypt worden over de twee andere nummers, met name Order en Death Squad.

Tom, Pedro, Jens en Kristof blijven duidelijk niet bij de kerstpakjes zitten maar kiezen volop voor vooruit gaan, vooruit razen en er nog een paar extra lappen op te geven. Laat maar komen dat stuk vinyl.

BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More