Home Singles BUN – Words Fall Short

BUN – Words Fall Short

by Bart Verlent

Al in 2016 wilde Brecht Vanvyaene samen met zijn beste vriend en muzikale compagnon Jelle Tommelyn een nieuw project starten. Brecht maakte toen nog deel uit van de bands Miava en Blackbird Phantom. Het noodlot sloeg echter toe wanneer Jelle sterft in een verkeersongeval. Brechts wereld stort in elkaar. Na drie jaar van frustratie en moedeloosheid slaat hij het roer om en slaagt hij erin om zijn writer’s block te overwinnen en zijn creativiteit terug te vinden. In 2020 laat Brecht onder de naam Bun de debuutsingle Around The Corner op de wereld los. Die wordt opgepikt door verschillende radio zenders.

© Bun

Ondertussen zijn we weer twee jaar verder en brengt Bun ondertussen al hun tiende single Words Fall Short uit. Het is een epische song over een gevoelig thema: het verlies van iemand dierbaars ten gevolge van zelfdoding. Het nummer gaat over kwetsbaarheid en machteloosheid en helen na de pijn.

De Oasis-sound die in de eerste Bun-single te horen was hebben Vanvyane en co ondertussen afgeworpen en op Words Fall Short komt het viertal met een sterk eigen geluid. We kunnen het aanstekelijke Britpop noemen in de de lijn van Manic Street Preachers en Stereophonics. Deze bijna zeven minuten durende compositie maakt diepe indruk. Wij kijken dan ook reikhalzend uit naar het debuutalbum Eases My Mind dat op 20 mei zal verschijnen.

Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More