Home Singles PREMIÈRE: ASSASSUN – Janine (Blackjack Illuminist Records)

PREMIÈRE: ASSASSUN – Janine (Blackjack Illuminist Records)

by Nel Mertens

In Berlijn blijft de donkere scene broeierig tieren. Ook voor Alexander Leonard Donat, die we kennen van zijn gothicband Vlimmer, want hij zoekt graag alle muzikale grenzen op.

Met zijn nieuwe darksynth-/ industrialproject Assassun, bracht hij begin februari zijn debuutep The World I Will Leave uit en schenkt ons nu in première een voorsmaakje van het eerste volledige Assassun-album Sunset Skull. Met Janine laat hij een darksynthtrack in een psychedelisch kader horen met een punky attitude in de vocalen.

“Het is een nummer over de nalatigheid van de jongsten onder ons. In plaats van degenen te steunen die worstelen en achterblijven in onze pandemische tijden, zoeken sommige mensen naar excuses, terwijl ze die energie zouden kunnen inzetten waar het echt nodig is. Sommigen stoppen er zelfs niet mee om meedogenloos andermans leven en (verzonnen) sterfgevallen als rookgordijn te gebruiken om hun eigen passiviteit te rechtvaardigen”, kaart Donat aan met deze track.

‘The people around you die like flies, or do they live in disguise? They might rise.’

”Uiteindelijk zal alles uitkomen, het kaartenhuis dat ze bouwen zal uiteindelijk instorten. Verwaarloosde mensen voelen zich vaak ziek, of ze nu lichamelijk of geestelijk ziek zijn of niet. Hoe kunnen ze een gevoel van veerkracht ontwikkelen als er een gebrek is aan steun van de familie om je heen? Hoe zou je ooit kunnen leren onafhankelijk te worden?“ Het is geen mooi verhaal, maar wel een deel van de realiteit waarmee we geconfronteerd worden…

De bittere toon zit verweven in de track: de frustratie in gejaagdheid en de wervelende elektronica die zich tussen de beats en de verwrongen syntlijnen wringt.

Janine is digitaal verschenen. De ep The World I Will Leave is digitaal en op cd verschenen bij Blackjack Illuminist Records. (Her)lees meer hierover in Uitheems Geduister #173.
Het eerste volledige Assassun-album Sunset Skull verschijnt op 11 maart bij Blackjack Illuminist Records.

Bandcamp Spotify Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More