Home Singles BUFFALO TOM – New Girl Singing (Scrawny Records)

BUFFALO TOM – New Girl Singing (Scrawny Records)

by Bart Verlent

In theorie bestaat Buffalo Tom al 38 jaar maar Bill Janovitz, Chris Colbourn en Tom Maginnis besloten na het album Smitten uit 1998 een pauze van negen jaar in te lassen. Sinds 2007 brengen Janovitz en co regelmatig terug een nieuwe plaat uit maar die halen zelden het niveau van vroeger. Op 31 mei verschijnt het tiende Buffalo Tom album Jump Rope, dat de band 3 oktober komt voorstellen in De Roma in Antwerpen. Deze show is al een tijdje volledig uitverkocht.

© Buffalo Tom

Na Helmet krijgen we met New Girl Singing een nieuw voorproefje van de nieuwe plaat. Met deze nieuwe song brengt de band een ode aan hun vrouwelijke helden zoals Mavis Staples, Grace Paley, Ruth Gordon, Anna Magnani, Elena Ferrante, stacey Abrams en Janet Fram. Bassist Chris Colbourn heeft deze keer de eer om de leadvocals voor zijn rekening te nemen, wat op zich wel verfrissend klinkt in de Buffalo Tom-context.

Voor de rest weinig nieuws onder de zon. Het is gewoon een goede, aanstekelijke, melodieuze track, waar op zich helemaal niks mis mee is. De pure power van vroeger is de band al lang kwijt en is dan ook niet terug te vinden in deze song.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More