Home Belgisch BUCKLEFISH – Darkness

BUCKLEFISH – Darkness

by Nel Mertens

De Gooikse indierockband Bucklefish maakte in 2019 met hun debuutsingle The Game meteen indruk. Pure pop, met knappe details in een uitstekende productie.
Broers Glenn Schelck (zang, gitaar en piano), Giles Schelck (drum) startten in 2017 met het project, dat met Katleen Van der Elst (gitaar) en Leen Clottemans (bas) al snel uitgroeide tot een vierkoppige band.

Terwijl hun eerste single The Game vooral een warmdonkere melancholie liet horen en de singer-songwriting-kwaliteiten van de band naar voor schoven, krijgen we in hun derde nummer Darkness een sterk uitgebouwde dynamiek te horen. De melancholie in de strofes neemt ons ingetogen mee, met shoegazy ritmes en donkerwarm snaarwerk. Het refrein laat de track rijkelijk openbloeien; barsten bijna. Met snijdende gitaar, meerlagige zang en knap, lichtgevende toetsen, doch de Darkness niet negerend… Een innemend, groots nummer!

Darkness is digitaal verschenen, met een bijhorende AI- videoclip. Op 19 juli kan je Bucklefish live aan het werk zien op de Donkconcerten in Oudenaarde.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More