Home ReviewsAlbum Reviews OK PANDA – Perspectives

OK PANDA – Perspectives

by Bart Verlent

Dankzij een geslaagde crowdfunding campagne kan het Brusselse indiepopkwartet OK Panda de debuutep Perspectives op de bevolking los laten. De band brengt er een mix van pop met Britse invloeden (Britpop dus…), alternatieve rock en 80’s electro. OK Panda ontstond tijdens de lockdown en schreef ook de songs van op ep in dezelfde periode. Het is dan ook een weerspiegeling geworden van deze donkere periode.

© OK Panda

De nummers op het album werden geschreven door Till De Saeger, Aurélien Genot en Vincent De Pydt die er eerst ruwe demo’s van maakten. Pas in juni vorig jaar werkten ze de demo’s verder uit met multi-instrumentalist Alexis André (4th Dimension) die het trio vervoegde. Met zijn komst vond de band zijn eigen sound.

In de intro komen de jaren ’80 electro invloeden al direct naar boven. Eens de gitaar invalt en de synths naar de achtergrond schuiven, krijgen we een eigen ietwat bombastisch geluid. Dat bombastische verdwijnt gelukkig in de catchy single Gone Love waar we wel iets van de electropop van The 1975 in horen.

Ook War On Radio is zo’n aanstekelijke song die eigenlijk perfect radiovoer is. Met Dorothy komt de band redelijk funky uit de hoek maar ook hier blijven ze trouw aan hun eigen straf electropopgeluid. Het melancholische Enough sluit de ep af. Hierop klinken de Brusselaars wel heel toegankelijk met een geluid waar we wat echo’s van Spandeau Ballet in herkennen.

OK Panda is een band die weet hoe ze met veel variatie een aanstekelijk nummer kunnen schrijven. Hopelijk vindt deze straffe band ook de weg naar het grote publiek.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More