Home Singles WORLDWIDE WELSHMAN – See You After Quarantine (Eigen Beheer)

WORLDWIDE WELSHMAN – See You After Quarantine (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Woldwide Welshman is het alter-ego van de uit Noord-Wales afkomstige Liam Rickard. Met dit muzikale project is hij op een missie om de wereld te redden. Dat doet hij door nummers te maken met verschillende internationale muzikanten. Die samenwerkingen kunnen uitdraaien op global party songs, tragi-folk-pop ballads of meertalige mijmeringen…

(c) Woldwide Welshmen

See You After Quarantine schreef Rickard met zijn toenmalige vriendin Hannelore Karmel in maart dit jaar in Brussel. België was net in lockdown en Liam ging net de bus nemen naar Londen terwijl Hannelore terug zou vliegen naar Estland. Het koppel wou eigenlijk in België blijven omdat ze ook niet wisten wanneer ze elkaar terug zouden zien. De emoties die ze toen voelden, hebben ze in dit nummer neergeschreven.

Het nummer is uiteindelijk maanden later opgenomen in Gent met lokale muzikanten. Karmel zong in Estland de vocals in.

Het nummer begint als een mooie, gevoelige piano-ballade. Naar het refrein toe wordt het allemaal wat bombastisch en na het refrein krijgen we een ska-break die toch wel een bijzondere wending geeft aan dit nummer. Na deze unieke break gaat de ballade bombastisch verder.

See You After Quarantine geeft perfect de sfeer van 2020 weer. Wat de Worldwide Welshman gelukkig doet met de nodige humor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More