Home Singles LILIANE SAINT-PIERRE – Karma (Starman Records)

LILIANE SAINT-PIERRE – Karma (Starman Records)

by Bart Verlent

In 2014 vierde Liliane Saint-Pierre op 65-jarige leeftijd haar vijftigjarige carriére, met een jubileumconcert in de Antwerpse Arenberschouwburg. Ze bracht datzelfde jaar het album Daglicht uit. Op deze langspeler werkt ze samen met Bart Herman, Wim Claes, Gene Thomas en Miguel Wiels. Vorig jaar verscheen van haar het album Karma, waar deze grote dame van de Vlaamse chanson, nummers zingt van artiesten die ze speciaal voor haar geschreven hebben.

(c) Liliane Saint-Pierre

Het sterke songmateriaal op deze nieuwe plaat werd geschreven door onder andere Wannes Capelle, Guy Swinnen, Gert Bettens, Udo, Philippe Robrecht, Rick De Leeuw en Sabine Tiels. Op het album staat zelfs een duet met Guido Belcanto. Andries Boone stond in voor de productie en de arrangementen en zocht voor elke song de juiste top-muzikanten bij elkaar.

Het titelnummer is ook de eerste single. Het werd geschreven door Wouter Janssens, die ook al nummers voor Liliane’s vorige album schreef. Het is een uptempo song met oriëntaalse invloeden die het beklijvende lied mooi inkleuren.

Het is best straf dat Liliane Saint-Pierre op 72-jarige leeftijd nog steeds met evenveel kracht kan zingen. Ze staat er nog steeds met haar machtige stem en zingt met evenveel overtuiging als vroeger.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More