Home ReviewsAlbum Reviews JAGUAR JAGUAR – Madelyn (Music From The Short Film)

JAGUAR JAGUAR – Madelyn (Music From The Short Film)

by Bart Verlent

Jaguar Jaguar bracht in januari hun tweede ep Madelyn uit waarvan ze nu een paar nummers herwerkt hebben voor de soundtrack van de kortfilm Madelyn. Deze kortfilm is geregisseerd door fotografe Tina Herbots en Jaguar Jaguar-gitarist Emiel Raeymaekers. Verder hebben ze de soundtrack aangevuld met soundscapes die in de film gebruikt worden.

(c) Jaguar Jaguar

Door het coronavirus werd de release van de kortfilm meermaals uitgesteld maar in augustus ging ze dan toch in première in het OLT Rivierenhof. De film speelt zich af in een bevreemdende wereld waarin mentale barrières herboren worden en onbereikbaar verlangen en absurditeit een centrale rol spelen. Elke track van de ep kreeg een hoofdrol in de film. De nummers ondergingen ook allemaal een Lynchiaanse make-over.

Het instrumentale Dead On Arrival opent de ep sfeervol. Met exotische samples neemt de band ons mee op een trippy roadtrip. In Flux en Out With The Old zouden zeker niet misstaan op de soundtrack van een David Lynch film. Daarna krijgen we de eerste echte Jaguar Jaguar-song Birth waarin we Gainsbourg invloeden horen.

Met Surrender levert Jaguar Jaguar een nummer af dat een combinatie is van de donkerheid van Balthazar maar dat ook een funky soul gehalte heeft dat we terugvinden bij Jungle. Afsluiter In With The New bestaat uit verschillende stukken die nogal onsamenhangend zijn. Misschien moeten we de kortfilm bekijken om de logica ervan in te zien.

Op deze tweede ep gaat Jaguar Jaguar het experiment niet uit de weg wat een verademing is met de eerste ep, dat een meer afgelikte productie was die wel érg clean over kwam. Nu maar hopen dat de band het avontuurlijke pad blijft nemen op de volgende release.

Op 10 december geeft Jaguar Jaguar een livestream vanuit de Gentse Minard-Schouwburg waar de groep de kortfilm eenmalig live zal begeleiden. Tickets voor de livestream kosten €5 en zijn verkrijgbaar via deze link.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More