Home Singles BRENT BEUKELAER – De Uitgelezen Man

BRENT BEUKELAER – De Uitgelezen Man

by Fabris Lemant

Brent Beukelaer laat ons kennismaken met zijn wondere wereld in zijn debuutsingle De Uitgelezen Man. Brent Buckler en zijn zo typerende stemtimbre kennen we van zijn ander straffe project The Radar Station waarmee hij in 2020 De Nieuwe Lichting won. Debuutplaat Life Inside A Tornado werd door de schrijvende pers goed onthaald maar liveshows en een uitgebreide toer bleven door de gekende redenen achterwege. Het momentum was dus een beetje weggeëbd en het was tijd voor andere creatieve uitdagingen.

Artwork © Jannes De Schrijver

In 2016 werd Brent Beukelaer de Belgische winnaar van de prestigieuze Nekka wedstrijd en hij vond de tijd rijp om zijn Nederlandstalige repertoire nog eens op te poetsen en op de mensheid los te laten. Compagnon de route bij The Radar Station Sander Cliquet maakt mee deel uit van het project net als David Broeders en Roos Denayer. Het klanktapijt dat in de single uitgerold werd is er eentje voor fans van Spinvis, Wim de Craene, Johan Verminnen en Lieven Coppieters. De dwarse uithalen blijven in tegenstelling tot The Radar Station achterwege wat maakt dat het geheel (te?) braaf en zeemzoet klinkt. 

In dit alter ego legt Brent Beukelaer zijn ziel bloot en bevestigt hij -wat we al wisten- dat hij een prima zanger is. Muzikaal mocht het wat ons betreft en om de woorden van onze lokale buurtslager te citeren, “wat meer zijn”. De debuutplaat met fijne Nederlandstalige indie-riedeltjes is voorzien voor augustus en in de herfst komen de eerste liveshows. 

Check de fijne clip, die deels werd opgenomen in Café De Loge in Gent, en oordeel vooral zelf.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More