Home Singles STEPHEN FRETWELL – Oval (Speedy Wunderground)

STEPHEN FRETWELL – Oval (Speedy Wunderground)

by Bart Verlent

Stephen Fretwell debuteerde met het album Magpie dat overal lovend onthaald werd. In 2007 bracht hij een tweede album uit Man On The Roof waardoor hij mocht openen voor onder andere: Travis, Elbow, Keane en Oasis. Het jaar daarop werd hij gevraagd om bas te spelen bij The Last Shadow Puppets. Nog een paar jaar later werd Fretwell fulltime vader, stopte met nummers schrijven en had zelfs gedurende vijf jaar geen gitaar meer.

© Stephen Fretwell

Dertien jaar later zijn de zonen van Fretwell al wat ouder en vond hij terug de tijd om nummers te schijven. Hij dook de studio in met zijn goede vriend Dan Carey (Fontaines D.C., Squid, Grimes…) die de productie voor zijn rekening nam en zo verschijnt deze zomer zijn derde album.

Oval is de eerste teaser uit het nieuwe album. Het nummer gaat over de werkelijkheid en verantwoordelijkheid van het huwelijk. Toen Fretwells huwelijk een paar jaar geleden uit elkaar viel, vormde dit nummer de aanzet om terug muziek te beginnen maken.

Oval klinkt intenser en gevoeliger dan het oudere werk van Fretwell. Natuurlijk klinkt zijn stem nog altijd even gepassioneerd. Maar zijn gitaarspel doet ons wat denken aan Nick Drake en de sfeervolle soundscapes geven het nummer nog een extra dimensie.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More