Home Singles BOSUM – Blinding Lights (The Weeknd cover)

BOSUM – Blinding Lights (The Weeknd cover)

by Bart Verlent

Het Brusselse viertal Bosum is bekend om hun dromerige catchy indiepop en nummers die aanvoelen als een warm deken. Momenteel zit de band in de Johnny Green Giant Studio met producer Klaas Tomme, waar ze aan het werken zijn aan een nieuwe plaat. De nieuwe single heeft frontman Tom Verbeeck echter solo opgenomen tijdens de lockdown.

Tijdens een slapeloze nacht tokkelde Verbeeck op zijn akoestische gitaar en begon hij er de tekst van Blinding Lights van The Weeknd op te neuriën. Hij was er zo tevreden over dat hij diezelfde nacht de cover opnam in zijn slaapkamer. Hij kleedde het nummer volledig uit en maakte er een eigen versie van met de gekende ingrediënten: Toms dromerige stem, zachte gitaren en zweverige synths, aangevuld met een redelijk basic drumpartij die perfect de sfeervolle cover aanvult.

Neen, deze versie is geen pure kopie van het origineel. Wij vinden hem zelfs beter dan het wat steriele origineel. Bosum brengt het nummer met heel veel emotie waardoor de tekst beter tot zijn recht komt. Ook de warme bewerking werkt erg goed. In een perfecte wereld zou deze versie een hit worden en het origineel nooit meer gedraaid worden.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More