Home Singles BONES SHAKE – Hey Hey (Abattoir Blues Records)

BONES SHAKE – Hey Hey (Abattoir Blues Records)

by Geert Mertens

Als er als verkoopspraatje bij een groep staat: voor fans van The Stooges en The Cramps zijn we altijd en beetje op onze hoede. Velen voelen zich geroepen, weinigen kunnen het. Vooral The Cramps hebben een goddelijke status sinds we hen in de jaren negentig in volle actie bezig zagen. Wat. Een. Groep! En wat een frontman was die Lux Interior toch. Bones Shake dus.

Hey Hey is de tweede single uit het tweede album van dit trio uit Manchester. Eén gitaar, één drummer en een zanger die weliswaar alles uit zijn strot duwt wat erin zit. Het geheel begint met een krijsende feedback en een venijnige lach om daarna voort te drijven op een hypnotiserende lome drum en een steeds wederkerende zin waarbij we aan het einde van het nummer nog niet precies doorhebben wat hij zingt/roept maar hey, het klinkt lekker gemeen. Bovendien lijkt het een frontman die in staat is het beste van zichzelf te geven tijdens een live performance.

Wat minpuntjes: Hey Hey beschikt over een killer-riff maar 4’30” blijven voortborduren op diezelfde riff is misschien wat van het goede teveel. Veel variatie zit er niet in. Dat neemt niet weg dat het een uitstekend nummer is. De clip lijkt opgenomen in het repetitiekot dan wel kelder van één van de groepsleden. DIY, dan heeft het toch altijd een streepje voor. Hopelijk kunnen ze op dit elan verdergaan en krijgen we binnenkort de kans om ze in onze contreien live aan het werk te zien!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More