Home Singles BLUAI – One Night (Unday Records/N.E.W.S.)

BLUAI – One Night (Unday Records/N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Nog een dikke maand wachten en de debuutep Junkyard van Bluai ligt in de winkel. Catherine Smet, Amina Parago, Caitlin Talbut en Mo Govaerts hebben een drukke festivalzomer achter de rug, want iedereen wou weten of dat de buzz rond Bluai gegrond was. Wie de band aan het werk zag, weet dat ze live even indrukwekkend klinken als in de studio en dat hun songs super catchy zijn.

© Bluai

Om het wachten wat te verzachten, krijgen we nog een teaser uit de ep met de single One Night. Het is weer zo’n lekker in het oor liggend, kleurrijk nummer waar we niet genoeg van krijgen.

We dromen weg op de zachte warme stem van Catherine terwijl de andere drie die aanvullen met sprankelende arrangementen die het geheel perfect laten klinken.

Bluai wordt het Belgische antwoord genoemd op Phoebe Bridgers. Wij vinden vooral dat deze band gewoon een ijzersterk eigen geluid heeft en songs schrijft die heel verslavend werken.

Je kan Bluai aan het werk zien op:

16/11 – Charlatan, Gent
24/11 – Cactus Muziekclub, Brugge
30/11 – Trix, Antwerpen
03/12 – De Warande, Turnhout
04/12 – Ancienne Belgique, Brussel
07/12 – Cultuurcentrum Mechelen
10/12 – Belvédère, Namen

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More