Home Singles BLUAI – Not The One (Unday Records)

BLUAI – Not The One (Unday Records)

by Bart Verlent

Bluai bewijst met debuutalbum Save It For Later dat Cath Smet, Mo Govaerts en Caitlin Talbut niet ter plaatse willen blijven trappelen en over de muzikale grenzen wil reizen. Dat leverde dan ook een sublieme plaat op waar de invloeden van Big Thief, Pinegrove, Haim en Alabama Shakes in verwerkt zijn en zo een eigen subliem sound kreeg met een melancholisch indiefolk-/ americanatintje.

© Cath Van Laere

Not The One is inmiddels al de derde single uit die debuutplaat waarin Cath beschrijft hoe vriendschappen ook niet immuun zijn voor hoge verwachtingen en ander complexiteiten. Het nummer is ontstaan tijdens een relaxe jamsessie en die chill vibe zit er nog steeds in. In deze song valt nogmaals op wat voor een flexibele stem Smet wel heeft. Deze wordt aangevuld door subliem ingetogen gitaarwerk en een warme ritmesectie.

We zijn er zeker van dat deze song deze zomer op Rock Werchter op 7 juli massaal zal meegezongen worden tijdens Bluai’s optreden. Verder kan je dit geweldig trio nog aan het werk zien op:
02/05 – Het Depot, Leuven
08/05 – De Roma, Antwerpen (sold out)
09/05 – De Roma, Antwerpen

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More