Home Singles THE EMPTY PAGE – Life Is A Wave

THE EMPTY PAGE – Life Is A Wave

by Ann Cnockaert

Na een periode van radiostilte zijn de muzikanten van The Empty Page uit Manchester eindelijk terug met hun nieuwste single Life Is A Wave.

Na het uitbrengen van hun debuutalbum Unfolding in 2016, werden Kel en Giz geconfronteerd met een reeks uitdagingen, waaronder de wereldwijde pandemie en het vertrek van mede-oprichter en drummer Jim Caell. Desondanks bleef de band vastberaden en vastbesloten om hun liefde voor muziek voort te zetten.

Kel legt uit dat in de afgelopen jaren enkele dierbaren zijn overleden, vaak onder omstandigheden die heel onverwacht en oneerlijk leken. Life Is A Wave is geschreven als reactie op één van die pijnlijke verliezen. Het nummer verkent de onvoorspelbaarheid van het leven en hoe de dood op de meest onverwachte momenten kan toeslaan. Het gaat erom vast te houden aan de mensen van wie je houdt, terwijl je tegelijkertijd de stromingen van het leven (en verdriet) over je heen laat komen, omdat sommige dingen nu eenmaal buiten onze controle liggen.

Wat betreft de inspiratie voor het nummer, vertelt Kel dat ze zich hebben laten inspireren door elektronische muziek. Ze wilden een soort New Order-stijl drum-and-bass-beat creëren: eenvoudig, maar met een krachtig rock-refrein. Het resultaat is een nummer dat zowel muzikaal als thematisch krachtig, emotioneel en toch universeel herkenbaar is. Verdriet is iets wat iedereen op een bepaald moment in zijn leven zal ervaren.

Life Is a Wave dient als voorproefje van het aankomende album Imploding, dat op 10 mei wordt gelanceerd via hun eigen label, Vociferous Records.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More