Home Belgisch BLU SAMU – GFM (Eigen Beheer).

BLU SAMU – GFM (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

Blu Samu is geen onbekende in de Belgische hiphopscene: De Anwerps-Portugees-Brusselse artieste timmert al een aantal jaren aan de weg en de stroom features waarin ze op tracks van anderen verschijnt is ondertussen ook schier eindeloos. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: met nieuwe single GFM brengt de Brusselse urban queen haar beste solowerk tot nu toe uit.

Op een gestyleerde, minimalistische trapbeat van Daikon, gearrangeerd door Har2nock, bezweert Blu Samu al croonend, rappend en zingend haar demonen, en dat op hoogst catchy en ronduit meesterlijke wijze. De flows zijn strak, opzwepend en lichtjes uitdagend, de melodieën en refreintjes hemels, de delivery beheerst en overtuigend.

Ook de visuele esthetiek van de clip is verfrissend en laat zien dat Brussel momenteel niet alleen muzikaal, maar ook op andere creatieve gebieden, één van de meest geïnspireerde en opwindende scenes ter wereld is. Waar wij bij de vroegere soloreleases van Blu Samu eerlijk gezegd niet altijd even overtuigd waren, zijn wij deze keer wel zonder voorbehoud verkocht. Sterk werk!

GFM doet ons enigszins aan FKA Twigs denken, maar is toch vooral en herkenbaar Blu Samu op haar best. Wij hopen nu al stiekem op een heel album meer van dat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More