Home Singles BLØSSOM – Buried Dreams

BLØSSOM – Buried Dreams

by Bart Verlent

De mannen van het Hasseltse Bløssom zijn allemaal grote fan van Ride, en dat hebben ze nooit onder stoelen of banken gestoken. Op de debuutep Indian Summer Days uit 2021 staan dan ook zeven dromerige melancholische shoegaze pareltjes die wel wat in de buurt komen van de band uit Oxford. Na twee jaar stilte zijn Gijs, Steven en Dirk terug met een nieuwe song, die tevens ook de nieuwe ep aankondigt.

© Bløssom

Buried Dreams ligt in het verlengde van wat we op de eerste ep te horen kregen. De melancholie is nog duidelijk even aanwezig, maar de tekst lijkt meer gericht op het heden dan op het verleden. Het lijkt wel met opzet dat ze met deze vernieuwing duidelijkheid brengen waarom de eerdere songs zo nostalgisch getint waren. Met de titel verwijst Bløssom naar dromen die niet zijn mogen uitkomen en de tekst naar de persoonlijke struggles die daar mee gemoeid gaan.

Deze song opent vrij krachtig tot Gijs begint te zingen en dan treedt het zweverige aspect terug naar de voorgrond. Maar bij het refrein wordt er terug weer stevig met de deur in huis gevallen met een indrukwekkende gitaar-wall of sound en energieke drums. Het nummer sluit af met een rustige ietwat psychedelische outro.

Wat een fijne terugkeer van Bløssom! Hopelijk moeten we niet te lang wachten op die tweede ep van deze straffe shoegazers, want we zijn al enorm verslaafd aan deze Buried Dreams.

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More