Home Singles SUNBÖRN – Metropolis

SUNBÖRN – Metropolis

by R. Medea

Lichtjes fantastisch wat deze Deense band gedaan heeft met de adaptatie van Krafwerk’s Metropolis (Oorspronkelijk een ode aan de gelijknamige film van Fritz Lang).

De heren die vroeger onder de naam The Kutimangoes door het leven gingen en toch al een aantal grote prijzen in de wacht sleepten zijn er in geslaagd om de robotklanken van de Duitse elektronica pioniers een organische en zelfs uiterst swingende groove mee te geven. Het sequenser thema wordt gecombineerd met een funky ritmesectie die het geheel uiterst dankbaar maakt om de voeten op de dansvloer uit de bol te laten gaan.

Een muur van saxen en trombones komt je tegemoet waaien. Eerst uiterst gedisciplineerd in de zuiverste traditie van de big band om het vervolgens uit te schreeuwen als waren het sirenes die op dreigend gevaar alluderen en uiteindelijk alle kanten uit scheuren.

Het is verbazingwekkend welke volle sound deze 6-koppige formatie tot stand heeft weten te brengen. Ook de bijbehorende videoclip is zeker het bekijken waard met verrassende ritmische toetsen en coole dance moves.

Het full album is sinds 7 april verkrijgbaar via Tramp Records zowel op cd als lp. Synth avant-garde pop meets dance jazz met een scheutje Afrika. Een echte aanrader!

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More