Home Belgisch BLACKWAVE. FT. ABHI THE NOMAD – a-okay

BLACKWAVE. FT. ABHI THE NOMAD – a-okay

by Felix Sandon

Soms loopt een band die je met iemand had af met een open einde. Je blijft achter met het gevoel dat er nog zoveel te vertellen viel, maar dat je nooit het juiste moment of de juiste woorden vond om dat te doen. Dat gevoel verpakt blackwave. in hun nieuwe single, a-okay.

a-okay klinkt net wat lomer dan we van blackwave. gewend zijn. Misschien is er wat blijven plakken van de Californische sfeer waarin dit nummer ontstond. Net voor de pandemie de wereld verlamde, streek Belgiës beste hiphopduo immers neer in Los Angeles en liepen ze er collega-rapper Abhi The Nomad tegen het lijf. Zijn stem past perfect bij die van Jay Atohoun en bij die sfeer van hitte waarin alles wat trager gaat.

Toch missen we een beetje de jazz en soul die de klassiekers van blackwave. zo kenmerkte, zoals BIG Dreams, Whasgood?!, Elusive en recent nog good day. Geen gouden blazers en goddelijke refreinen hier dus, wel een meeslepend ritme met klaterende snaren en knisperend slagwerk en een zinderende climax die we nog het best omschrijven als vuurwerk in slow motion. Wat uiteraard wel aanwezig is, is de weemoed die het duo zo goed kan maskeren als opgewektheid. Die zit verborgen in veelbetekenende nuances, zoals het nonchalant opgeworpen zinnetje “I think I might be a-okay / If I wait just another day.”

Met een bijbehorende popartvideoclip is de sprint naar het nieuwe album van blackwave. helemaal ingezet. Dat moet no sleep in LA heten en verschijnt op 9 september.

Beeld uit de videoclip (Leon Washere & Henri Ardui)

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More