Home Singles BLACK MATTE – Wake Up

BLACK MATTE – Wake Up

by Nel Mertens

Hey, word wakker! En welkom in de tijd dat ‘techno’ bijna een achterhaald woord is en elektronische muziek meer dan ooit floreert. Maarten Vanoothegem en Arnaud Soetens weten met hun nieuwe project Black Matte hun liefde voor op techno geïnspireerde ritmes te rijmen met hun voorkeur voor donkere sferen. De heren leerden elkaar kennen aan PXL-Music in Hasselt.

In hun debuutsingle Wake Up krijgen we dan ook een knap alternative dancenummer te horen. Scherp, krachtig, grimmig en vasthoudend!       

Wake Up geeft het ritme van het schrijfproces gedurende de lockdownperiode mooi weer, hoewel de tekst ontstond als spontane wisselwerking tussen Arnaud en zijn vader: “De tekst ‘So Mother Earth, Mother of All’ vertelt over het teruggrijpen naar de natuur, naar energie, naar het ‘Een’ zijn, van waaruit we allemaal komen. Op die manier kunnen mensen praten ‘from soul to soul’, in wederzijds respect en onafhankelijk van geld, kleur, geslacht en afkomst.”

Vanooteghem creëerde het arrangement en de sfeer, die meteen sterk veranderen wanneer Soetens zijn stem daar aan toe voegt. Dat de dansvloeren zich vlug weer mogen openen, want dit is voor ons alvast een goede opener!

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More