Home Belgisch BEX – know me better

BEX – know me better

by Felix Sandon

Waarom haalt het slachtoffer zijn van ontrouw ons gevoel van eigenwaarde toch zo onderuit? Hoe ga je aan de slag om die intense emoties te verwerken? En als uiteindelijk alles gezegd en gedaan is, hoe herpak je je dan en kom je er sterker uit? Op zoveel vragen zoekt Rebecca Driesmans alias Bex het antwoord, en onderweg kneedt ze uit het hartzeer en de radeloosheid een nummer dat meteen beklijft.

Net als Bex’ mysterieuze eerste single Future Mountain is dit een kwikzilveren nummer: je weet niet welke kant het uit zal gaan en na meerdere luisterbeurten kan je nog steeds niet voorspellen wat er nu gaat gebeuren en welke wendingen de melodie nog zal nemen. Rebecca heeft zo’n zeldzame stem dat ze zelfs de handleiding van een wasmachine op ontroerende wijze zou kunnen zingen, maar gelukkig is wat ze zingt ook ongewoon prachtig.

“Two hearts, now broken body parts”, hebben we al vaker gehoord, maar de regel “Foreign air would pull us apart” die net daarvoor komt, roept zo’n ontroerend beeld op. Meteen zie je de ex-geliefden voor je, elk in een ander land, letterlijk en figuurlijk uit elkaar gedreven. Hetzelfde geldt voor “And how we’re somehow standing here / Waist deep, the water becomes clear.” Wat het meest blijft resoneren, is echter de zin “I know you better than ever before”, die in de tweede helft van het nummer verandert in “I know me better than ever before”, ondersteund door een krachtdadige drum.

Muzikaal gezien is dit een groot experiment geweest: Rebecca schreef know me better eerst als bossanova, maar het viel pas echt in de plooi wanneer ze er met bandleden Arne Nuyts, Louise van den Heuvel, Hyung Jin Ee en Victor Khaddaj een minimalistische draai aan gaf. Die spaarzame aanpak, met perfect getimede details, schenkt Rebecca’s stem (en haar tekst) de ademruimte die ze verdient. Meer hebben we niet nodig om uit te kijken naar Bex’ eerste ep The Kitchen, die op 7 juni het levenslicht ziet.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More