Home Singles HAVIKS NEST – Clockworx

HAVIKS NEST – Clockworx

by Nel Mertens

Het was even geleden dat we nog iets hoorden van de Gentse muzikant Haviks Nest (het muzikale pseudoniem van Bart Henri A. Leus), maar hij zat niet stil. Met de single Clockworx, geeft hij twee nieuwe tracks prijs.

Daarvan is de leading track Clockworx rijk, filmisch en gelaagd. In een mystieke sfeer horen we systematisch aangeslagen toetsen alsof ze de metronoom van het nummer zijn. De gitaar klinkt warm, vertellend binnen een donkere achtergrond, terwijl het woord “clockworx” in al zijn mogelijke intonaties herhaald wordt. Instrumentaal vertellend, met – op duister gefluister naar het einde toe – slechts 1 woord. Knap, om bijna 7,5 minuten in te verdwijnen.

Sometimes (Freedom Fun) baadt in tegenovergestelde sferen: een erg open, vrolijk klinkend nummer. En toch passen de twee tracks perfect bij mekaar. De nadruk ligt op de instrumenten. De tekst is eenvoudig repetitief en de gitaarlijn klinkt even warm.

Clockworx is digitaal verschenen.

Facebook Bandcamp / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More