Home Belgisch BEX, – Future Mountain

BEX, – Future Mountain

by Felix Sandon

Misschien zag je haar vorig jaar op Gent Jazz, waar ze aantrad op dezelfde dag als Agnes Obel en Meskerem Mees. Nu brengt Bex, (mét komma) haar eerste single uit. Achter die drie letters (en die komma) gaat zangeres-producer Rebecca Driesmans schuil, die al haar muziek ter wereld laat komen in haar slaapkamerstudio, maar die live tot leven wekt met een vierkoppige band aan haar zijde. Voor de tekst van Future Mountain diende een bizar verhaal uit haar jeugd als inspiratie.

Toen Rebecca vier jaar oud was, ontmoette haar vader een waarzegster. Die las zijn handpalm en voorspelde een grimmige toekomst: ze zag een van zijn kinderen verongelukken, voor diens achttiende verjaardag, met in de achtergrond een berglandschap. Uit angst dat het een laatste reis zou worden, zorgde Rebecca’s vader ervoor dat geen van zijn kinderen ook maar een berg zou bezoeken tot ze de volwassenheid bereikten. Een verhaal dat hij pas aan Rebecca durfde te vertellen toen zij achttien werd en ze samen naar de Alpen trokken, waar de zangeres haar ogen uitkeek toen ze voor het eerst bergtoppen aan de horizon zag opdoemen.

Die vertelling resulteert in een onvoorspelbaar nummer dat de ene verrassende wending na de andere neemt. Laat je niet misleiden door de “oeh-oeh” in de intro. Daarna neemt Rebecca je met haar kristallen stem op sleeptouw langs “herkenbare structuren en bevreemdende texturen”, zoals ze het zelf verwoordt, met dank aan een verfrissend ritme dat nooit aan energie inboet. Alsof de creativiteit niet op kon, krijgen we in het slot zelfs nog een bijzonder fraai snarenspel toegeworpen, een outro die wat ons betreft een veel prominentere rol had mogen spelen. Wij zijn dan misschien geen waarzeggers, maar toch durven we Bex, na deze debuutsingle een stralende toekomst te voorspellen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More