Home ReviewsAlbum Reviews SOAPSTARTER – I Like It Till You Do (FONS Records)

SOAPSTARTER – I Like It Till You Do (FONS Records)

by Bart Verlent

François De Meyer mag dan voor de meeste mensen een grote onbekende zijn, hij is wel al meer dan 20 jaar professioneel bezig als muzikant, producer en songschrijver. Hij speelde bij Vive La Fête, Disko Drunkards (samen met Tim Vanhamel, Ben Brunin en Stephane Misseghers) en Villa (waarmee hij een remix maakte van Rolling In The Deep van Adele). In 2007 maakte hij zijn eerste soloplaat onder de naam Soapstarter. Zestien jaar later blikte De Meyer, samen met muzikanten die actief zijn (of waren) bij Coely, Shht, Paard, The Guru Guru, Disko Drunkards en Raveyards, een nieuwe plaat in.

© Soapstarter

I Like It Till You Do is een zomerse feelgood plaat waarvoor François zich liet inspireren door de psych-soul van Khruangbin, de alt-pop van Tame Impala, de zwoele electro van Maribou State en de funky vibes van Vulfpeck. Het klinkt allemaal erg zwoel en de songs ademen een relaxe, loungy, soulvolle sfeer uit, met af en toe een scheutje 70’s psychedelica en een streep vette funk die de boel komt opzwepen.

De perfecte soundtrack voor een zorgeloze strandvakantie of voor een zwoele zomerse avond waarop je de ene cocktail na de andere opslurpt.

Aan de loepzuivere productie en de tot in de details uitgewerkte arrangementen hoor je dat er hard aan deze plaat is gewerkt. Verwacht dan ook geen loungy achtergrondmuziek. Elke song op deze plaat verdient je aandacht, gewoon omdat ze echt top zijn.

Soapstarter levert de ultieme zomerplaat af, al verschijnt I Like It Till You Do daarvoor misschien net iets te vroeg. We kunnen ons met dit prachtalbum al volop verwarmen en met een gerust hart een pre-zomer party organiseren.

Soapstarter stelt hun nieuwe album voor op:
10/05 – Charlatan, Gent
13/05 – De Snuffel, Brugge

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More