Home Singles BENJAMIN LAZAR DAVIS – What If I? (Reveal Records)

BENJAMIN LAZAR DAVIS – What If I? (Reveal Records)

by Bart Verlent

De New Yorkse singer-songwriter en multi-instrumentalist Benjamin Lazar Davis maakt deel uit van de indie-, folk-, popband Cuddle Magic en bracht samen met Joan As Police Woman het album Let It Be You uit. Benjamin brengt ook solo muziek uit. In 2018 debuteerde hij met het fantastische album Nothing Matters, vorig jaar bracht hij nog een album uit met Bridget Kearny en nu is hij terug met eigen werk.

(C) Benjamin Lazar Davis

What If I? is gebaseerd op de prelude Preserve My Faith From Error Free van Bach. Benjamin schreef dit nummer over zijn wat scheefgegroeide relatie met een zekere Sylvia. Hij hoopte door het refrein over Sylvia maar genoeg te zingen, zijn relatie te kunnen redden. Ze kwam helaas niet terug.

Hij heeft er zijn relatie niet mee gered maar het is wel een briljant nummer. Het begint als een vrij typische, sombere singer-songwritersong maar dan volgt er een heel catchy refrein dat de strofe naar een hoger niveau trekt. De mooie, melodieuze break maakt het nummer af.

Benjamin Lazar Davis heeft de gave om catchy lo-fi popsongs te schrijven die lang blijven hangen. Benieuwd naar meer werk van deze artiest.

FACEBOOK/BANDCAMP

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More