Home Singles BELTOON : ZONEN MET VADERS

BELTOON : ZONEN MET VADERS

by Nel Mertens

Op zondag, moederdag, 8 mei 2011 overleed Suzanne ‘Suus’Paulina van Eeden op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van MS en borstkanker.

Exact negen jaar later lanceert Zonen met vaders de single Executeur-testamentair, een nummer van de hand van Maite Louisa, dochter van Suus en muzikante bij Zonen Met Vaders. Deze single verscheen op hun album Ogen Voor Een Ander Blik, waarmee Zonen Met Vaders hun luisteraars en publiek overdonderde met Nederlandstalige ondergrondpop.

De eigenzinnigheid van de band, vind je ook in deze single terug. Executeur-testamentair zet de hardheid neer van dat ongewilde, vreemde moment net na een afscheid waarop je een pen aangereikt wordt waarmee je formulieren moet ondertekenen die iets definitief maken wat je niet definitief wil maken.

Maite maakte voor de gelegenheid een bijhorende op het eerste gezicht speels-naïeve videoclip aan de hand van haar eigen kindertekeningen. Glimlachend verdriet hoor je in het funky, experimenteel nummer. Een zeer mooi, gepast moederdag in memoriam…

Herlees ook het interview met Jeroen Boone, frontman van Zonen Met Vaders, en ons cd-review van Ogen Voor Een Andere Blik.

Website / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More