Home Belgisch BELTOON: USI ES.

BELTOON: USI ES.

by Wout Meganck

Usi Es, de naam is nog steeds wat onbekend maar dat zou wel eens kunnen veranderen. Vorig jaar kwamen we haar op het spoor. Of het er een oorzakelijk gevolg is durven we niet te stellen, maar vorig jaar kwam ze ook al met een mooie dromerige ep Mutiny. Muiterij dus. Bij dit woord denken we aan ruige matrozen op een driemaster maar niets van dat alles hier. Usi Es maakt dromerige muziek die wat doet terugdenken aan Tori Amos. Haar wapens zijn geen bommen en granaten, maar een keyboard en een hoop samples.

(c) : USI ES

Christian is de nieuwste single. Het plaatje is heel DIY, opgenomen in haar slaapkamer. Niemand minder dan Dijf Sanders deed er naderhand nog wat magie bij in de studio en dus is het geheel meer dan de moeite waard.

De slaapkamer van Esther situeert zich in Bali, een land dat gelinkt wordt aan religie en geweld. In dit liedje worden die elementen ook ingenieus met mekaar verbonden. Doorheen de dromerige muziek worden samples uit een politieradio verweven waardoor je een dubbel gevoel krijgt: eerst ben je helemaal zen en even later wordt de bubbel doorprikt.

De clip lijkt wel gefilmd door een caleidoscoop waardoor het bedwelmende effect op het einde toch helemaal overheerst.

Blijven proberen, blijven experimenteren helpt duidelijk, want soms heb je het geluk dat je muziek in de handen komt van een muziekredactie en dan krijg je plots alle aandacht. Usi Es mocht al aantreden op Waterfront en in het voorprogramma van Sylvie Kreush in de AB. Ook bij de Matt Watts Group is ze in de smaak gevallen want in maart mag ze mee op tournee.

04/03 – Arenberg, Antwerpen
05/03 – Ancienne Belgique, Brussel
06/03 – Handelsbeurs Concertzaal, Gent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More