Home ReviewsAlbum Reviews RIAN SNOEKS – Ondanks Alles (Eigen Beheer).

RIAN SNOEKS – Ondanks Alles (Eigen Beheer).

by Bram Langmans

De zestienjarige Rian Snoeks uit Pelt wordt al een tijdje getipt als hét binnenlandse aanstormend hiphop-talent bij uitstek, en het moet gezegd: met debuut-ep Ondanks Alles lost de piepjonge Limburger inderdaad die hooggespannen verwachtingen overtuigend in.

(c) : RIAN SNOEKS

Ondanks Alles is namelijk een erg sterke, acht tracks tellende kortspeler waarop Rian Snoeks uitgebreid laat zien dat hij over het naturel van bijvoorbeeld een Zwangere Guy, de oprechte alledaags-poëtische kwetsbaarheid van een Brihang, en ook over de flow-gevoeligheid van bijvoorbeeld een Froze of een Ares beschikt. En dat alles zonder ook maar een seconde zijn eigenheid te verliezen.

De beats op Ondanks Alles zijn allemaal van de hand van Anders, die het geheel ook mixte en masterde, en zoals gewoonlijk kweet die zich weer uitstekend van zijn taken. Deze keer resulteert dat in een mooi geheel dat varieert van zwoel en soulvol tot nerveus en futuristisch, van jazzy tot urban, en van opzwepend tot melancholisch, en wat daar verder zoal tussen ligt. Door dat alles heen menen wij bovendien toch steeds een onmiskenbare Anders-signatuur te bespeuren, en dan kunnen wij ook niet anders dan besluiten: knap werk.

In combinatie met de persoonlijke en reflexieve teksten en vlotte flows van Rian Snoeks – hier en daar bijgestaan door Nora Jehoul en Glenn Devree – levert dat dus acht sterke tracks op die ons er alvast moeiteloos van weten te overtuigen dat je in de toekomst ongetwijfeld nog veel van de jonge Peltenaar zal gaan horen. Sterk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More