Home Belgisch BELTOON: TUFF GUAC.

BELTOON: TUFF GUAC.

by Didier Becu

In de periode dat de modale mens zijn dagen doorbrengt rond de nu tot schroot verdoemde kerstboom bedachten wij een lijstje met 25 Belgische acts die je in 2020 maar beter in het oog kan houden. Tuff Guac was daar één van. Een band waar zowat de hele Belgische garagerockscene warm voor loopt, en terecht. Tuff Guac is op plaat het werk van één man (Rafael Valles die je zou moeten kennen van MOAR, maar ook van het fijne Belly Button Records), maar live uitgebreid wordt tot een band van mensen die je ook bij Mogo en King Dick treft.

(c) : TUFF GUAC

Tot nu toe bleef het plezier beperkt tot wat optredens en was het wachten op luistermateriaal, maar daar is sinds kort verandering in gekomen want met Mister Hidden wordt de eerste officiële track op het net gegooid en dat is dan weer een voorproefje van het debuut Green & Handsome dat er op 21 februari aankomt. Een samenwerking overigens met (hoe kan het ook anders) Belly Button Records, het Australische Angry Dog Records, Ronny Rex, Rockerill Records en het Britse Sour Grapes Records.

Een internationale bedoeling dus, en zo klinkt de cowboy garagepop van Tuff Guac ook. Geen term die wij hebben uitgevonden, zo vindingrijk zijn we nu ook weer niet, maar een heerlijk verzinsel van iets wat op psychedelische garagerock lijkt. Vele invloeden, de klassieke maar ook de niet voor de hand liggende en vooral een heerlijk eigen brouwsel dat voorzien is met de nodige sterren. Dus ja, de hype is waar! Dus hop hop beltoon!

(c) : TUFF GUAC

Tuff Guac stelt de lp voor op 21 februari in Het Bos in Antwerpen waar ook Vision 3D, Frankie Traandruppel en Deathstar Macgyver op de gastenlijst staan.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More