Home Belgisch BELTOON : THE RESCUE.

BELTOON : THE RESCUE.

by Didier Becu

Geen nood als je nog nooit van de naam The Rescue hebt gehoord. De bezieler van dit project is Philippe Gunst die als keyboardspeler bij Shanghai zat. Voor wie over een olifantengeheugen beschikt: een band die in 1986 de finale van Humo’s Rock Rally haalde en een single uitbracht die door Dirk Blanchart werd geproducet.

Nadien was Philippe ook nog de gitarist bij Avoid-A-Void die haar cv kan headlinen met het legendarische feit dat ze de support act speelden voor The Teardrop Explodes in Nederland. Nadien haalde hij als gitarist bij Always Loved You nog eens de finale van de Rock Rally, maar bij het brede publiek wellicht het meest bekend als de bassist van de Joy Division-tributeband Curtis. Omdat covers ook maar covers zijn, zat Philippe een hele tijd te broeden op een eigen muzikale ei en dat is The Rescue geworden.

The Rescue is een project in volle expansie, want sinds kort is dit éénmansproject met de komst van bassist Manu Terneus een duo geworden. Feit is wel dat The Rescue de elektronische kant verkiest, getuige Tide die we als beltoon van de dag dropten. Elektronische klanken die tegelijkertijd ijskoud en warm aanvoelen en waar je flarden Boards Of Canada, Orbital en Underworld in kan terugvinden. Minimalistische maneuvers in het donker met gevoel voor melodie. Of noem het voor ons part melancholische luister-elektronica zoals By August dat is of het meeslepende dat de begindagen van Ansatz Der Maschine zo typeerde.. Eentje om in het oog te houden, mark our words!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More