Home Belgisch BELTOON : RUMOURS.

BELTOON : RUMOURS.

by Didier Becu

Krop in de keel. Eventjes achterom kijken, wederom beseffen wat muziek met je kan doen. Rumours was en is altijd een buitenbeentje geweest in de elektronische scene. En dat is niet alleen omdat ze zelf de iewat vreemde term shaman hop voor hun muziek bedacht hebben. Achteraf bekeken niet eens zo’n slecht gedacht, want de muziek van Rumours is tamelijk uniek. Dansbaar, een tikkeltje triest, duister en vooral melancholisch. En dat zonder ook maar één keer in de voetsporen te treden van anderen. Uniek, we zegden het al.

(c) : Rumours/sentimental

Was Megamix een muilpeer die uitgedeeld werd op basis van frustrerende gevoelens, dan is Fearless (de tweede teaser uit de ep dat nog meer). Eerder deze week kregen we de korte titeltrack How Many Roses uit de nieuwe ep te horen. Een teken aan de wand dat de nieuwe release nog een tikkeltje weemoediger zou worden dan voorheen.

How Many Roses is dan ook wat je noemt een break-up plaat. Een tijdje geleden verliet Pieter-Jan Cools de band, en dat voel je. Niet zo zeer muzikaal, want contradictorisch genoeg klinkt Rumours sterker dan ooit, wel scheppen ze het gevoel dat alles nietig is en dat er aan alles een einde komt. Op het randje van het fatalisme, maar wederom onweerstaanbaar mooi.

Onze beltoon van de dag. De ep zelf komt uit op 31 januari 2020. De pre-order voor vinyl (200 stuks only!) en tapes kan via sentimental.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More