Home Belgisch TEN LUMINOUS QUESTIONS : SAM DE NEF (DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS).

TEN LUMINOUS QUESTIONS : SAM DE NEF (DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS).

by Didier Becu

Op 14 maart is het D-Day voor Danny Blue And The Old Socks, want de Antwerpse band mag dan in de AB Club haar nieuwste ep voorstellen. Tijd voor onze tien lumineuze vragen aan frontman Sam.

(c) : Sam De Nef

Wat betekent muziek voor je en kan je een leven inbeelden zonder muziek?
Momenteel zit mijn leven overvol met muziek. Waarschijnlijk zal ik wel kunnen overleven zonder muziek maar dan zouden mijn dagen volgens mij iets minder kleurrijk zijn. Als ik niet naar muziek luister dan grijp ik naar film.

(c) : DANNY BLUE AND THE OLD SOCKS

Wat is de eerste plaat die je kocht, en weet je nog hoe dat kwam?
Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor de eerste keer zelf een plaat heb gekocht. Ik weet wel dat ik voor de eerste keer een volledig album heb geluisterd toen ik een oude stapel vinyls van mijn moeder vond op zolder. Ik ging toen gewoon af op het artwork. Bob Dylan At Bodukan (Bob Dylan), Remain In Light (Talking Heads) en The Specials (The Specials) waren mijn eerste platen. Ik denk dat ik toen vooral naar die van The Specials luisterde.

Welke artiest of band heeft jou op het podium het meest geïmponeerd?
Ik kan mij herinneren dat Tonstartssbandht mij in 2017 serieus van mijn sokken heeft geblazen. Dat was volgens mij de meest trippy en intense show die ik ooit heb gezien.

Wie heb je ooit als kind voor de spiegel staan imiteren?
50 Cent, sowieso.

Welke platenhoes vind jij de meest iconische?
Transformer van Lou Reed.

Met welk nummer kunnen we je doen wenen?
Girl From The North Country van Bob Dylan (de versie die op The Freewheelin’ Bob Dylan staat).

Wat is volgens jou de meest ondergewaardeerde plaat, en welke de meest overgewaardeerde?
Er zijn waarschijnlijk veel ondergewaardeerde platen maar ik vind echt dat meer mensen True That van Michael Cera (de acteur) moeten leren kennen.

(c) : Michael Cera

Wat is jouw mooiste muzikale moment in je leven?
Met Danny Blue And The Old Socks hebben wij de voorbije twee zomers gespendeerd op een boerderij in Kessel. Daar zijn enorm mooie dingen gebeurd die ik nooit zal vergeten. Op een of andere manier komt er telkens een soort kindergevoel bovendrijven als wij daar zitten.

Als je moet optreden, wat doe je de vijf minuten daarvoor?
Diep in de ogen van Denis kijken en een kusje op zijn voorhoofd geven. Ik hoop dat binnenkort ook met Pieter-Jan (onze nieuwe aanwinst) te kunnen doen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More